Skip to main content

General knowledge 2023

 


1. Which is the only bird with a digestive system that ferments vegetation as a bovine does, which enables it to eat leaves and buds exclusively ?


ANS: Hoatzin


 2. "Who was the first Chinese to go into space, abroad the Shenzhou 5 spacecraft ?


ANS: Yang Liwei.


 3. On Which Day is world Elephant day celebrated ?


ANS: 12th August.


 4. According to Q Air which capital city became the worlds most polluted major city in August 2023 ?


ANS: Jakarta.


 5.Who won the lifetime achievement award at RICS South Asia Award  in august 2023?


ANS: Subhash Runwal


 6. Who was honored with the strong women icon award by the UK house of Lords ?


ANS: Mayra Grover.


 7. Which one is the worlds smallest ocean ?


ANS: Arctic.


 8. In 1886 which country gifted the 'Statue of Liberty to USA ?


ANS: France.


 9. Which country is also known as the 'Land of Rising Sun' ?


ANS: Japan.

 

10. Which country is known as the ' Playground of Europe' ?


ANS: Switzerland.

11. Which of the tribes live in the Nile Valley ?

Ans: Fellah.


Popular posts from this blog

Assam state 4th grade jobs General knowledge question and answer

                                                                                               TO GET THIS BOOK   CLICK HERE 1. What is the measurement of a right angle ?         Ans: 90 degree                                                             GET THIS BOOK  CLICK HERE                                                         2. Is 45 degree an obtuse angle ? Ans: No 3. What is a polygon with all sides of the same length and all angles of equal size called ? Ans: Regular Polygon 4. What is the roman numeral for 17 ? Ans: XVII 5. What is the predecessor of the smallest 6 - digit number ? Ans: 99999 6. Which is the smallest single digit composite number ? Ans: 4 7. There are 9 bananas and 8 apples in a basket. You took 4 bananas and 1 apple from it. Now, how many are you left with ? Ans: 5 GET THIS BOOK IN JUST  180   CLICK HERE 8. There are 4 more roosters than ducks on a farm. The total number of legs of the roosters and ducks is equal to 44. How many roosters and ducks are th
 Unstoppable full movies Hindi dubed Click Here for download  Unstoppable

KNOW ABOUT NEPAL

                                                                    Nepal is located mainly in the Himalayas. Nepal is landlocked country in South Asia.  1. Capital and Cties: Kathmandu, Pokhara, Lalitpur, and Bhaktapur, Biratnagar, Birgunj, Dharan, Janakpur, Itahari, Hetauda, Lahan, etc......... Kathmandu is the capital and largest city of Nepal. 2. Geography: Nepal is basically known for its divers geography including mountains, hills, Terai plains, Mount Everest and the worlds tallest peak. 3. Culture: Nepal has a rich cultural heritage influenced by Hinduism and Buddhism. Dashain is the biggest festival of Nepal. Nepal also celebrate Buddha Jayanti, Gai Jatra, Janai Purnima or Rakshya Bandhan, Teej, Shree Krishna Janmashtami, Fagun Purnima, Maghe Sankranti or Magh. About 15 days long festival and holidays of Nepal. It is the longest and the most auspicious festival in the nepalese annual calendar. 4. Language:  Nepali is the official language in Nepal. There are 126 different ethni