Skip to main content

General knowledge

                  GENERAL KNOWLEDGE FOR ALL EXAM


General knowledge refers to wide range of information and facts about various subjects that are not specialized or limited to a specific field or domain. It includes knowledge about history, geography, science, current events, culture, and many other topics. General knowledge is important as it helps individuals understand the world around them, engage in conversations, make informed decisions, and perform well in various aspects of life, including education, work, and social interactions. Staying updated with current events and continuously learning about different subjects is a good way to enhance your general knowledge.





1. What is the national game of USA ?


Ans : Baseball.


2. What is the number of Lok Sabha members ?


Ans: 545 members.


3. What is the order of the planets in the solar system ?


Ans: Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, and Neptune.


4. What is the percentage of water on the floor of our planet ?


Ans: 71 percent.


5. What is the smallest country in the world ?


Ans: The Vatican City.


6. What is the study of Universe known as ?


Ans: Cosmology.


7. What vitamin does sunlight give us ?


Ans: Vitamin D.


8. When did India turn into a republic ?


Ans: January 26th , 1950.


9. When was Teachers Day celebrated ?


Ans: 5th September.


10. Which country does the company Sony come from ?


Ans: Japan.


11. Who was the first women PM of India ?


Ans: Indira Gandhi.


12. Which is the largest state in India ?


Ans: Rajasthan.


13. Who was the first CM in India ?


Ans: Sucheta Kriplani.


14. Which is the smallest state in India ?


Ans: Goa.


15. Who is the first female chief justice of India ?


Ans: Fathima Beevi.


16. What is the name of the fastest animal on the land ?


Ans: Cheetah.


17. Who was the first female IPS officer in India ?


Ans: Kiran Bedi.


18. Which type of lens is used in the camera ?


Ans: Convex lens.


19. Which Animal gives pink milk ?


Ans: Hippos.


20. Which state has no Tiger in India ?


Ans: Jammu and Kashmir.


21. Which country has no traffic signal ?


Ans: Bhutan.


22. How many stars are on the Chinese flag ?


Ans: Five.


23. Which is known as the Last  Land of India ?


Ans: Dhanushkodi.


24. Where is the dangerous swing at the End of the world ?


Ans: Banos.


25. Which metal is found in human blood ?


Ans: Iron.


26. Where was the BRICS summit held in 2014 ?


Ans: Brazil.


27. Who wrote the introduction to the English translation of Rabindranath Tagores Gitanjali ?


Ans: W.B Yeats.


28. How many types of video compressions ?


Ans: 2.


29. Which image files are a lossy format ?


Ans: JPEG.


30. Which file creates a perfect reproduction of the original images ?


Ans: GIF.


31. When is the Earth Day celebrated ?


Ans: 22nd April.


32. When is the Press Freedom Day celebrated ?


Ans: May 3.


33. Easter falls on which day ?


Ans: Sunday between March and April 25.


34. When is the World Literacy Day celebrated ?


Ans: September 8. 


35. When is the World population Day celebrated ?


Ans: July 11.


36. If you call someone ' Makkhichoos', then what are you calling him ?


Ans: Miserly.


37. What was the term use for shop that provide the certain taxes ?


Ans: Duty-Free.


38. More then 90% of the giant panda's diet consist of which plant ?


Ans: Bamboo.


39. In ODI cricket, who created the record of scoring the fastest century in just 31 balls ?


Ans: AB De Villiers.


40. Which of these is not a feature of Facebook ?


Ans: Retweet.



Popular posts from this blog

Assam state 4th grade jobs General knowledge question and answer

                                                                                               TO GET THIS BOOK   CLICK HERE 1. What is the measurement of a right angle ?         Ans: 90 degree                                                             GET THIS BOOK  CLICK HERE                                                         2. Is 45 degree an obtuse angle ? Ans: No 3. What is a polygon with all sides of the same length and all angles of equal size called ? Ans: Regular Polygon 4. What is the roman numeral for 17 ? Ans: XVII 5. What is the predecessor of the smallest 6 - digit number ? Ans: 99999 6. Which is the smallest single digit composite number ? Ans: 4 7. There are 9 bananas and 8 apples in a basket. You took 4 bananas and 1 apple from it. Now, how many are you left with ? Ans: 5 GET THIS BOOK IN JUST  180   CLICK HERE 8. There are 4 more roosters than ducks on a farm. The total number of legs of the roosters and ducks is equal to 44. How many roosters and ducks are th
 Unstoppable full movies Hindi dubed Click Here for download  Unstoppable

KNOW ABOUT NEPAL

                                                                    Nepal is located mainly in the Himalayas. Nepal is landlocked country in South Asia.  1. Capital and Cties: Kathmandu, Pokhara, Lalitpur, and Bhaktapur, Biratnagar, Birgunj, Dharan, Janakpur, Itahari, Hetauda, Lahan, etc......... Kathmandu is the capital and largest city of Nepal. 2. Geography: Nepal is basically known for its divers geography including mountains, hills, Terai plains, Mount Everest and the worlds tallest peak. 3. Culture: Nepal has a rich cultural heritage influenced by Hinduism and Buddhism. Dashain is the biggest festival of Nepal. Nepal also celebrate Buddha Jayanti, Gai Jatra, Janai Purnima or Rakshya Bandhan, Teej, Shree Krishna Janmashtami, Fagun Purnima, Maghe Sankranti or Magh. About 15 days long festival and holidays of Nepal. It is the longest and the most auspicious festival in the nepalese annual calendar. 4. Language:  Nepali is the official language in Nepal. There are 126 different ethni